G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM DERNEKLER FEDERASYONU SEÇİMİNDE BİRLİK BERABERLİK MESAJI

ERZURUM DERNEKLER FEDERASYONU  SEÇİMİNDE BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Kurulu´nda siyasilerden ve dernek başkanından birlik beraberlik mesajı verildi.

 

 

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu Dr. Selahattin AkçiçekKültür Merkezi´nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Okumuş birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında siyasetin nezaket kuralları içerisinde yapılması gerektiğini belirtti. Farklı partilerde olmakla birbirimizin düşmanı olmadığınızı ifade eden Okumuş, STK´ların ülkenin birliği bütünlüğü için gerektiğinde sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi. Okumuş, bu devleti şehitlerimize borçlu olduğumuzu belirterek birlik beraberlik çağrısı yaptı. Toplantı salonunun hınca hınç dolmasının her türlü siyasi görüşteki insanların birlik ve beraberliğini gerçekleştirdiğini, bunun da göstergesinin toplantıyı birçok kişinin yer bulamayarak ayakta takip etmesi olduğunu anlatan Okumuş, katılımcılara teşekkür etti.
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaptığı konuşmada tarihe yön veren bir medeniyetin ve bu medeniyetin kadim bir şehrinin çocukları olarak ülkenin milli birlik ve beraberliği  için Osmanlı Devleti´nin kuruluşunda ve Erzurum Kongresiyle Kurtuluş Savaşı´ndaki gibi  yine üzerlerine bir görev düştüğünde hazır olduklarını söyledi. Manisa AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık 2. bir Erzurum Kongresi yapılması durumunda bunun cezalandırma kongresi olacağını belirterek ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış unsurlara ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmamaları konusunda uyardı.
Genel Kurulun ilerleyen saatlerinde programa katılan CHP İzmir milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da yaptığı konuşmada ülkenin geçmekte olduğu zor dönemle ilgili olarak yitirmeye başladığmıız sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Sındır, etnik veya inanç temelli ayrıştırma yerine sevgiyi, hoşgörüyü koyabilme iradesine sahip olduğumuzu, geçmişte bunu başardığımızı ve yine başaracağımızı ifade etti.
25 dernekle ve 280 delegeyle başladığı federasyon yürüyüşünü önce 33 dernek 280 delegeye, sonra 40 dernek ve 468 delegeye ve 5. dönem 50 dernek ve 605 delegeye çıkarma başarısı gösteren Başkan Muzaffer Okumuş tek listeyle girdiği seçimle yeniden üç yıl daha başkanlığa seçildi. Okumuş Erzurum Evi projesi gibi ticari ağırlıklı projeleri hayata geçirmek için federasyona bağlı iktisadi kalkınma vakfı kurulması için yetki talebinde bulundu. Talep oy birliği ile verildi. Söz alan Dünyaca ünlü saç tasarım uzmanı Harun Cici´nin  ihtiyaç sahipleri için uygun koşullarda konut temini için kooperatif kurulması teklifinin de yerinde olduğunu belirten Başkan Okumuş, yeni seçilen yönetim kurulu üyeleriyle üç gün kampa gireceklerini, geçmişi ve geleceği gözden geçireceklerini söyledi.Ayrıca 9-15 Mart arası Bornova Erzurumlular derneğinin düzenlemiş olduğu Erzurum gezisine değinerek salonda bulunan herkesi davet etti.
Oylama öncesinde Mahmut Arı, Mithat Papağan, Sabri Çoruh gibi ses sanatçılarının verdiği Erzurum´a ait türkülerle katılımcılar güzel dakikalar yaşadı. Yine İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Gsk Derneği bünyesindeki folklör grubunun gösterisi büyük alkış aldı.
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu.
Dr. Metin Yaşar, Ömer Gündüz,Sinan Gültekin,İkram Aydemir,taner Kılıç,Yunus Diler,Levent Koç,Hulisi Başaran,Zinnur Akdağ,Servet Durmuş, Mehmet Atiş, Haşim Işık, Hakan Öztürk, İhsan Gülle, Abit Eser, Erol Körüklü, Remzi Öztürk, Ercan Biçer, Sabri Çoruh, Mikail Aslan, Bünyamin Demir, Cezmi Dilekmen, Sürmeli Demir, Mansur Aslan, Necdet Durmuş, Muhsin Gircuda, Cumhur Tüzemen, Mahsun Vural, İlhami Çakar, Ömür Yetimoğlu, İrfan Aksoy, Cemal Kalkan, Kamer Karaman, Turabi Erdal, Cevat Maral, Yavuz Ceylan, Halim Bütün, Bilal Kırkpınar, Zakir Salmanoğlu, Hüsnü Tuna, Dilek Yıldız Büyükdağ, Edip Söğütlü, Naim Küçükmorkoç, Sinan Gültekin, Emrullah Aksakal, Sırrı Özdemir, Adem Uyanık, Harun Cici, Erkan Deniz, İbrahim Bizkevelci, A. Celil Yalçın, Cemal Yıldırım, Mücahit Yaver, Seyfullah Aras, Hüseyin Demirtaş, Yasin Uğurlu, Fikri Avcı, Mustafa Cihanbeylerde, Ahmet Palandöken, Ahmet Tatar, Halim Bütün ,Hikmet Çelik,Macit Sefiloğlu yönetim kuruluna giren isimler oldu.Ayrıca Federasyonun Denetim Kurulu,Onur kurulu,Disiplin kurulun?a çok sayıda tanınmış isimler girdi.Onur kuruluna Ak parti genel başkan yardımıcı Erzurum milletvekili Recep Akdağ,İbrahim Erkal ve daha bir çok ünlü isimler girmiş oldu.Olağan genel kurula Ak parti genel merkezi STK ve Halkla ilişkiler başkan yardımcısı Eski İzmir milletvekili Rıfat Sait ve daha bir çok davetli katıldı.Program sonrasında yöresel ikramlar verildi.


  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli