G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN HABERİMİZE İCRAATLI CEVAP

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN HABERİMİZE İCRAATLI CEVAP

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN HABERİMİZE İCRAATLI CEVAP

 

 

Geçtiğimiz günlerde Gazetemizin Manşetine taşıdığımız haberimiz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından icraatla cevaplandırıldı.

TEŞEKKÜRLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

"Toplu Ulaşım Araçları Dezenfekte Edilmiyor?" Başlığıyla yer verdiğimiz haberimizde; Erzurum´da toplu ulaşım araçları yeterince dezenfekte edilmiyor. Birçok Minibüs ve Halk Otobüsünde kapı kolları, koltuk başlıkları ve tutamaklar mikrop yuvasını aratmıyor demiş ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve davet etmiştik.

Bugün Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama toplum sağlığı adına yüreklirimize su serpti. İşte o Açıklama:

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü yaklaşık bir yıldır otomatik araç yıkama ünitesini kurarak belediye otobüslerinin temizlik ve dezenfektesini yapıyordu.

Büyükşehir Belediyesince, şubat ayı başında toplu taşıma faaliyeti yapan şehir içi minibüslerin de otomatik temizleme sistemiyle profesyonelce temizlik ve dezenfekte yapılması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda, minibüslerin de otomatik sistemle profesyonelce temizlik ve dezenfektesi yapılmaya başlandı. Bu uygulamayla, otobüs ve minibüslerin fiziki temizliğinin yanı sıra, özellikle kış aylarında yaygınlaşan girip ve diğer bulaşıcı hastalıkların aynı toplu taşıma aracını kullanan vatandaşlar arasında yayılmasının engellenmesi ve azaltılması amaçlanmakta. Önümüzdeki günlerde, özel halk otobüsleri de otomatik sistemle temizlenerek, dezenfekte edilecek.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false