G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Türkiye´nin En İyisi

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Türkiye´nin En İyisi

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi, diğer bir adı ile Erzurum İstinaf Mahkemeleri´ne gelen 60 bin dosyadan yüzde 65-70´i karara bağlandı.

 

 

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi, diğer bir adı ile Erzurum İstinaf Mahkemeleri´ne gelen 60 bin dosyadan yüzde 65-70´i karara bağlandı. Türk yargı sisteminde "milat" olarak nitelendirilen İstinaf Mahkemeleri´nden biri de "Bölge Adliye Mahkemesi" (BAM) olarak 20 Temmuz 2016 tarihinde Erzurum´da faaliyete geçti. O tarihten beri Bölge Adliye Mahkemesi´ne gelen dosya sayısı 60 bini buldu. Başsavcı Ünal Bingül, ceza dairelerine gelen dosyaların yüzde 55-60´ına karar verildiğini, hukuk dairelerindeki dosyaların da yüzde 65-70´inin karara bağlandığını bildirerek, son durum itibariyle gelen dosyaların Ceza Dairelerinde ortalama 2 ila 7 ay arasında, Hukuk Dairelerinde ise bir ila 8 ay arasında karara çıktığını söyledi.

Bingül, karara bağlanan dosyaların yüzde 80´inin kesinleştiğini, yüzde 20´sinin Yargıtay´a gittiğini, böylece ilk derece mahkemeler ile Yargıtay-Danıştay arasında görev yapan ara-üst mahkemeler konumundaki istinafların sisteme ciddi anlamda soluk aldırdığını ifade etti.

15 İLDEN 86 ADLİYENİN ARA-ÜST MAHKEME ADRESİ

Bölge Adliye Mahkemesi´nde 13 daire bulunuyor. Bunlardan 6´sı hukuk, 7´si ceza dairesi. Bölgede, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli, Bingöl, Muş, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak ve Bitlis illerinden toplam 86 adliyeden dosyalar Erzurum İstinaf Mahkemelerine geliyor.

ERZURUM GAZETESİ



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli