G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EMITT Turizm Fuarı´nda Aziziye rüzgârı

EMITT Turizm Fuarı´nda Aziziye rüzgârı

Dünyanın ve Türkiye´nin dört bir yanından ziyaretçilerin akın ettiği Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´nda (EMITT) Aziziye yerini aldı.

Dünyanın ve Türkiye´nin dört bir yanından ziyaretçilerin akın ettiği Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´nda (EMITT) Aziziye yerini aldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş´un da iştirak ettiği EMITT Turizm Fuarı açılış programına yurt içinden ve dışından çok sayıda davetli katıldı. Fuarda 10 salonda 85 ülkeden bin 65 katılımcı yer alacak.
 
Uluslararası alanda ilk 5´te bulunan EMITT Turizm Fuarı´nda Aziziye Belediyesi´nin katkılarıyla oluşturulan Aziziye standı ziyaretçilerin beğenisini topladı. Aziziye ilçesinin tarihi, doğal ve kültürel dokusunun yanı sıra termal zenginliklerinin sergilendiği Aziziye standında Ilıca Termal Tesisleri´nin yer aldığı bölüm, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın´a Aziziye ilçesini anlatarak, turizm potansiyelleriyle ilgili bilgiler verdi.
 
Konuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Orhan, misafirlerini hem yatırım hem de gezi için Aziziye´ye davet etti.
 
Aziziye´nin Anadolu´nun tarihe beşiklik etmiş en önemli yerleşim yerlerinden birisi olduğunu anlatan Başkan Orhan, ?Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, son yıllarda özellikle termal turizm potansiyelinden adından sıkça söz ettiren Aziziyemizin tanıtımı noktasında ayrı bir öneme sahip. Her yıl EMITT Fuarı´na katıldığımız gibi yurt içinden ve dışından gelen fuar davetlerini değerlendirerek ilçemizi buralarda temsil ediyoruz. Bu sayede çok sayede misafir ilçemizi tercih ediyor ve özellikle termal zenginliklerimizden faydalandırıyoruz? şeklinde konuştu.
 
?İlçemizi EMITT´te hakkıyla temsil ediyoruz?
 
Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Orhan,?Dünyanın en büyükleri arasında yerini alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bu sene oldukça hareketli başladı. Çok sayıda katılımcının ve ziyaretçinin yer aldığı fuarda ilçemizi hakkıyla tanıtabilmek için görevli personellerimizle birlikte misafirlerimizi ağırlıyoruz. Buradaki önceliğimiz ilçemizi tanımayan ziyaretçilere ilçemizi anlatmak; tarihi, doğal ve termal zenginliklerimizden onları faydalandırmaktır. Erzurum ilimiz kış turizmiyle marka haline geldi. Şehrimiz, içerisinde bulunduğumuz bu günlerde kayak severlerin akınına uğruyor. Gündüz kayağa giden misafirlerimizi akşam kaplıcalarımızda ağırlıyoruz. Kaplıcalarımızın su sıcaklığı 38 ile 40 derece arasında. Bu sıcaklıklar termal sularda bulunan minerallerin korunması için ideal olan derecelerdir. Bu anlamda hedefimiz şehrimize gelen tüm misafirlerimizi gündüz kayak yaptırdıktan sonra akşam kaplıcalarımızda ağırlayarak eksi 40´tan artı 40´a eşsiz bir yolculuk yaptırmaktır? dedi.
 
Aziziye standı 25-28 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde devam edecek EMITT Turizm Fuarı´nda misafirlerini ağırlamaya devam edecek.


  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false