G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Doğu´nun Sağlık Gözdesi ARAŞTIRMA HASTANESİ

Doğu´nun Sağlık Gözdesi ARAŞTIRMA HASTANESİ

Her gün binlerce hastaya poliklinik hizmeti verilen hastanede, bir o kadar hasta da yatarak tedavi görüyor.

 

 

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bölgenin adeta sağlık merkezi haline geldi. Her gün binlerce hastaya poliklinik hizmeti verilen hastanede, bir o kadar hasta da yatarak tedavi görüyor. Hastanedeki bu yoğunluk otoparklara da yansırken, hastanenin çevresindeki otoparklar adeta açık hava oto pazarlarını andırmaya başladı. 

Doğu Anadolu Bölgesi´nin en kapsamlı hastanelerinden birisi olan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, hasta yoğunluğu, poliklinik ve yatan hasta hizmetleriyle bölgenin sağlık merkezi haline geldi. Sadece Erzurum´dan değil, bölgenin birçok ilinden hastanın akın ettiği Araştırma Hastanesi´nin etrafındaki otoparklar bile tıka-basa dolmuş durumda. Binlerce hastanenin günü birlik ve bir o kadar hastanın da yatarak tedavi hizmeti aldığı Araştırma Hastanesi´ndeki yoğunluğu, otoparklar da gözler önüne seriyor. 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA HASTANELERİNDEN HERKES MEMNUN

Araştırma Hastanesi´ne Bingöl´den hasta getirdiğini dile getiren Fevzi Gedikli isimli vatandaş, bir aydır Erzurum´da bulunduğunu belirterek, ?Araştırma Hastanesi bizim için umut kapısı oldu. Hastamızı çeşitli dönemlerde getiriyoruz, yatarak tedavi görüyor. Doktorlardan hemşirelere ve tüm sağlık personellerine varıncaya kadar burada herkes hastalar için seferber olmuş durumda. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Hastaların ve hasta yakınlarının bütün ihtiyaçları düşünülerek hizmet verilen Araştırma Hastanesi´nde hasta yakınlarının da hiçbir zaman mağdur olmadığını anlatan Gedikli, ?Hastamızı ziyaret için Bingöl´den gelen yakınlarımız oluyor. Burada hastaların yakınları için yapılmış otel bile var. Bu hizmetlerden çok memnunuz. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin ama böyle hastanelerin de sayısını artırsın? dileklerinde bulundu. 

YOĞUNLUK OTOPARKLARA DA YANSIYOR

Öte yandan Araştırma Hastanesi´ndeki yoğunluk, otoparklara da yansıdı. Hastane çevresindeki otoparkların neredeyse tamamen doldurulduğu Araştırma Hastanesi´nde, binlerce hasta ve hasta yakını ise, çeşitli ulaşım araçlarını kullanıyor. Şehir içi ulaşım hizmetlerinin aksamadan yürütüldüğü hastanede, otopark imkanının da bulunuyor olmasından memnuniyet duyan vatandaşlar, ?Bu haliyle bile mevcut otoparklar yetersiz kalıyor. Ümit ediyoruz, hastanenin çevresindeki yeni otopark alanları oluşturulur. Çünkü öyle zaman oluyor ki; araçlarımızı bırakacak yer bile bulamıyoruz? dediler. 

KAYNAK: YENİGÜN



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli