G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Dizel Araç Türkiye´de yasaklanacak mı?

Dizel Araç Türkiye´de yasaklanacak mı?

Almanya´da başlayan dizel yasakları tüm Avrupa ülkelerindeki şehirlerde yayılıyor. Birçok şehrin getirdiği dizel yasağı sonrası gözler Türkiye´ye çevrildi.

Almanya´da başlayan dizel yasakları tüm Avrupa şehirlerine yayılıyor. Milano, Barselona ve Madrid´in ardından Fransa, Hollanda ve Norveç şehirlerinde de uygulanması beklenen ´dizel yasağının´ Türkiye´yi de etkilemesi bekleniyor. Yasağın uygulamaya konulduğu ülkelerde dizel araç sahipleri, ikinci el satışlarında büyük zarara uğruyor.

Almanya´da başlayan dizel yasakları tüm Avrupa şehirlerine yayılıyor. İlk olarak 2018 yılında Köln´de başlayan ´dizel yasağı´ Hamburg, Stuttgart, Bonn ve Essen´in ardından geçtiğimiz sene İtalya´nın tarihi kenti Milano´da da uygulanmaya başlanmıştı. Almanya ve İtalya´da dizel araçların satışının yavaşladığı, dizel araç sahiplerinin ikinci el satışında büyük maddi kayıplara uğradığı gözlemleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan laboratuvar testlerinde çevreye 10 kat daha fazla zarar verdiği kanıtlanan dizel yakıtı, yanarken ortaya çıkardığı katı parçacıklar nedeniyle yalnızca havayı kirletmekle kalmıyor, tarihi yapılara da zarar veriyor.

Milano´nun ardından 2020 yılına dizel yasağıyla giren Barselona ve Madrid´in ardından Fransa, Hollanda ve Norveç şehirlerinde de uygulanması beklenen ´dizel yasağının´ Türkiye´de de ses getirmesi bekleniyor.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false