G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DİN İSTİSMARCILARI TV´LERE YUVALANDI

DİN İSTİSMARCILARI TV´LERE YUVALANDI

DİN İSTİSMARCILARI TV´LERE YUVALANDI

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Son zamanlarda özellikle televizyon kanallarında benzerine sıklıkla rastlanan manevi duyguları istismar amaçlı programlar büyük tepki çekiyor. Kâbe´den para karşılığında dua etmeye kadar varan skandal içerikli programlarda İslâm ticari bir meta olarak kullanılıyor. Son Hedef TV, Mega Müzik TV gibi birçok kanalda boy gösteren istismar amaçlı programlara tepki gösteren İslâmi kanaat önderleri, konuya ilişkin RTÜK´ün derhal harekete geçmesi gerektiğini belirterek Diyanet´i de toplumu bu anlamda bilinçlendirici faaliyetlerde bulunmaya çağırdı.

DİN İSTİSMARCILARI TEK TEK DEŞİFRE EDİLMELİ

Akit´e konuşan Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan, toplumun maneviyat noktasında çok ciddi bir boşluk içerisinde olduğunu belirterek, söz konusu boşluğu sömüren istismarcıların sayısının oldukça arttığını kaydetti. Kayan Hoca, ?Halkın dini duygularını sömürme noktasında sistematik aldatmalarla karşı karşıyayız. Bu noktada halkı bilinçlendirmek gerekiyor. Tüm âlimlerimize, kanaat önderlerimize, cemaatlerimize büyük sorumluluk düşüyor? şeklinde konuştu. İstismarcıların mutlaka deşifre edilmesi gerektiğini kaydeden Kayan, ?Dine en büyük zarar buradan geliyor. Buna karşı duyarlılığımızı ve tepkilerimizi mutlaka dile getirmemiz gerekir? ifadelerini kullandı. Ramazan Kayan Hoca, ?Manevi duyguları sömüren kanallar ve programlar hakkında RTÜK başta olmak üzere Diyanet´e ve devlet yetkililerine de büyük işler düşüyor. Herkes gücü nispetinde bununla mücadele etmeli. İstismarcıların önü alınmazsa ilerde daha tehlikeli sonuçları olabilir ve bunun da vebali hepimize ait? diye konuştu.

GAYBI YALNIZCA ALLAH BİLİR

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Urhan ise, bahse konu programlarda, iş kurmak isteyenler için Kur´an istiharesi uygulaması başlatıldığını hatırlatarak, ?İslam´da esbaba tevessül vardır. Bir iş yapılacaksa herhangi bir müesseye müracaat edilmesi, para ödenmesi gerektiğine yönelik İslam´da bir kaide yoktur. Bununla bir neticeyi elde edeceğini düşünmek, Allah´a ve kendi becerikliliğine güvenmeden bunlara güvenerek iş yapmaya kalkışmak İslam´da olmadığı için haramdır. Gaybı da yalnızca Allah bilir? dedi. Nedim Urhan, Müslümanların istismara vesile olacak bu tür programlara teşebbüs etmemesi gerektiği uyarısında bulundu.



Anahtar Kelimeler: İSTİSMARCILARI LERE YUVALANDI
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli