G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Davutoğlu´ndan önemli açıklamalar..

Davutoğlu´ndan önemli açıklamalar..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı´da "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde milyonlara seslendi, önemli mesajlar verdi.

Başbakan Davutoğlu, PKK´nın Gezi olaylarıyla birlikte çekilmeyi bıraktığını ve 7 Haziran´dan sonra yönetim boşluğu olduğunu düşünerek terör eylemlerine başladığını söyledi.

İşte Başbakan Davutoğlu, milyonların toplandığı mitingde yaptığı konuşmadan satırbaşları:

- Bu ne güzel manzara, bu ne güzel millet, bu ne güzel kardeşlik. Allah aşkına, hangi milletin böyle asil bayrağı, hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri var.

- Biz burada Türk ve Kürt çocukların nefesini birleştiriyoruz.

- Terör örgütüne sırtını dayayanlara sesleniyoruz, biz İstanbul´a, milletimize, Diyarbakır´a, Hakkari´ye orada yaşayan vatandaşlarımıza sırtımızı vermişiz.

- Burdan söylüyorum, hiç kimse bizim yavaşlayacağımızı düşünmesin. Operasyonlarımızı silahları bırakana kadar sürdürmeye kararlıyız.

- Lütfen kimse kardeşine, sen Kürt müsün, sen Türk müsün, Kuzeyli misin, Güneyli misin diye sormayın. Allah´ın sormadığı soruyu siz sormayın.

"SEÇİM GÜVENLİĞİNİ ALACAĞIZ"

- Demokrasiyi, özgürlükleri mutlak anlamda yaşatacağız. 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Özgürce herkes oyunu kullanacak. Herkes tercihini yapacak. Kimse, Doğu´da, Güneydoğu´da olduğu gibi geçen seçimlerde, baskı altında oy vermeyecek. Her kardeşimin iradesini kullanmasını istiyorum. Her kardeşimin oy vermek için fevç fevç sandıklara gidip, milli iradeyi tecelli edecek şekilde hakim kılmasını istiyoruz.

Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlarımızdan haraç alan zalimlerden teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım´a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna devam edeceğiz.

Bu operasyonunun adını huzur ve demokrasi operasyonu koyduk. Bütün çeteler, bütün yapılanmalar, dağlarımızdaki bütün teröristler temizlenip, ülkenin her yerinde huzur hakim olana kadar bu mücadele sürecek. Şunu da ifade edeyim, hiçbir sivil vatandaşımız, doğulu Güneydoğulu kardeşimiz tereddüt etmesin. Devletine milletine güvensin. Onların en küçük bir zarar görmemesi için, bütün bu operasyonlarda, teröristler dışındaki hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi için güvenlik birimlerimiz titiz biçimde çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın tek bir tüyü, kılı bile bize emanettir. Tek bir saç tüyüne dahi dünyayı feda ederiz biz. Bütün ülkede terörle mücadeleyi yürütürken vatandaşlarımızın özgürlük alanına saygı gösterilecek.

"SİZE ÜÇ MESAJIM VAR..."

Bu çeteler, teröristler hem huzurumuza hem özgürlüğümüze kast etmişlerdi. Şimdi biz seçim güvenliğini de sağlayarak inşallah 1 Kasım´a kadar demokrasiyi yeniden sürekli ve kalıcı kılacağız inşallah.

Size üç mesaj vermek istiyorum.

Bir, kim ne yaparsa yapsın ne olur kardeşliğimizi pekiştirelim. Allah aşkına kimse bir diğer kardeşine sen Türk müsün, Kürt müsün, kuzeyli misin diye sormasın. Allah´ın sormadığı soruyu siz sormayın. Bazı çeteler teröristler, doğuda Güneydoğu´daki Kürt kardeşlerimize zulüm ederken, siz batıda gördüğünüz kürt kardeşinizi potansiyel suçlu gibi görmeyin. Bağrınıza basın. Türk Kürt kardeştir deyin. Kürt kardeşlerim hiçbir yerde kendilerini ayrımcılığa tabi olmayacağını bilsinler.

Mübarek kurban bayramı yaklaşıyor. Nefislerimizi kurban edelim, ama kardeşliğimi kurban etmeyelim. Herkes bir komşusuna selamla mukabelede bulunsun. Doğulu batılıya, sünni aleviye, bayramda bir başka güzel baksın. Gözlerinizi gözlerinizin içine koyun ve deyin ki bizi rabbimiz kardeş kılmış, kim ayırabilir?

İkinci mesajımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her bir vatandaşına eşit bakar ve onları korumak için ne gerekiyorsa elinden geleni yapar ve buna muktedirdir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler, biz nefes alıp verirken Türkiye´nin bir santimetrekaresini bile böldürtmeyiz ayırtmayız. Her türlü oyunu bozarız.

Üçüncü mesajımız, demokrasiyi özgürlüğü mutlak yaşatacağız. Herkes tercihini yapacak. Kimse doğuda güneydoğuda olduğu gibi baskıyla seçime gitmeyecek. Her kardeşimizin oy vermek için sandıklara gidip milli iradeyi tecelli edecek şekilde hakim kılmasını istiyoruz. İşte gün bugündür. Ayağa kalkmaya var mısınız?

Allah kardeşliğimizi hakim, devletimizi muktedir, hür ve özgür kılsın.Haber10



İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli