G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyüklerin yaptıklarının bedelini çocuklar ödüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyüklerin yaptıklarının bedelini çocuklar ödüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ´dünya çocukları´na seslendi. Erdoğan, 2023´ü hedef gösterirken önemli mesajlar verdi.

Erdoğan´ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

? Çocukların olmadğı bir hayal dünyanın ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Şair ne diyor; ?Hepiniz el ele bir halka yapsanız, rüyadan ve şarkıdan, almasanız ortanıza kimseyi benden başka.? Ben de işte bu şekilde çocukların rüyadan ve şarkıdan yaptıkları bir halkanın ortasında onlarla beraber olmak, sohbet etmek, şarkı söylemek, oyun oynamak istiyorum. 5 torunum var. Onları kucakladığımda ne hissediyorsam, inanın her çocuk için aynısını hissediyorum.

TIPKI BİR ÇOCUĞUN HİKAYESİ GİBİ

23 Nisan bizim için çok önemli bir gündür. 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara´da toplanan Büyük Millet Meclisi, İstiklal Savaşımızı yürütmüş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Millet olarak bizim için böylesine önemli olan bir tarihi bayram olarak çocuklarımıza ve tüm dünya çocucklarına armağan ettik. Tıpkı bir çocuğun hikayesi gibi, doğumuna ve serpilip gelişmesine şahitlik ettiğimiz cumhuriyetimiz bu yıl 93. yaşında. İnsanlar için uzun, ama devletler için oldukça kısa bir süre. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023´de çocuklarımızı daha güvenli ve müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı amaçlıyoruz. Dünyanın birçok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini en çok çocuklar ödüyor.

HER GECENİN BİR SABAHI MUTLAKA VARDIR

Çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok kötü bir durum. Halbuki dünya hepimize yetecek kadar büyüktür. Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın mutlaka arkasından güneş doğacvak gün aydınlanacaktır. Çünkü her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Sizler ileride sorumluluk sahibi büyükler haline geldiğinizde inanıyorum ki dünyayı daha güzel bir yer yapmak için çalışacaksınız. Renklerin farklı olması bugün nasıl sizin için önemsizse gelecekte de aynı şekilde davranmaya devam edeceksiniz. Büyüdüğünüzde de ortak sevgi dilinizi koruyun. Ben sizlere güveniyorum sizlerin kalbindeki güzelliğin tüm insanlığı saracak kadar büyük olduğuna inanıyorum. Şunu unutmayın bu duygular bizim her zaman rahatlıkla paylaşacağımız duygulardır. Ülkemize geldiniz, sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Daha iyi bir dünyada buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın annelerinize babalarınıza arkadaşlarınıza en kalbi selamlarımı iletin kalın sağlıcakla.

 

 


  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli