G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Büyükşehir Horasan´a canlı hayvan pazarı yaptı

Büyükşehir Horasan´a canlı hayvan pazarı yaptı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Horasan ilçesine de Canlı Hayvan Pazarı yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Canlı Hayvan Pazarı´nda sona yaklaşıldı. 
Horasan´da 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hayvan pazarının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95´e ulaştı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Horasan Canlı Hayvan Pazarı´nın çevre ilçeler ve bölgeye hizmet vereceğini söyledi. 
Başkan Sekmen, ?Türkiye´de tarım ve hayvancılığa böylesine bir desteği sağlayan tek belediye Erzurum Büyükşehir Belediyesi´dir. İl genelinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz. Horasan ilçemize de hayvan pazarı inşa ettik. Yatırımımızın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95´e ulaştı. Neredeyse bitti. Canlı Hayvan Pazarı tamamlandığında gerek Horasan´daki gerek diğer ilçelerimizdeki gerekse de bölgemizdeki hayvan varlığı artacak. İlçemizdeki ticaret hacmi de bu yatırımla birlikte giderek yükselecek? dedi. 
Başkan Sekmen, ?Horasan´da Canlı Hayvan Pazarı´nın kurulmasıyla birlikte hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek? diye konuştu. 
Bu arada Horasan´da yapılan Canlı Hayvan Pazarı´nda mescit, nizamiye, karantina ahırı, bakıcı evi, misafir hayvan ahırı, kapalı ve açık padok, idari bina, araç yıkama ünitesi ve diğer müştemilatlar yer alıyor. 



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli