Tarih: 16.07.2016 14:53

´Bu alçaklığı millet asla unutmayacaktır´

Facebook Twitter Linked-in

Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar, darbe girişimine ilişkin kısa bir açıklamada bulundu. 41´i polis toplam 90 şehit olduğunu belirten Org. Dündar, ihanet kalkışmasında bulunanlardan 104 kişinin etkisiz hale getirildiğini, 1563´ünün de tutuklandığını açıkladı.

Org. Dündar özetle şunları söyledi:

15 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere emir komuta zinciri dışında bir askeri hareketlilik başlamıştır. İstanbul ve Ankara´da bir grup asker tarafından bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Genelkurmay karargahında çok sayıda komutan darbe teşebbüsü içerisindekiler tarafından alınıp bilinmeyen yerlere götürülmüştür.

Darbe teşebbüsü TSK emir-komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilmiştir. Devlet Yöneticileri, TSK ile tam dayanışma ile bu darbe teşebbüsünü akamete uğratmıştır. Tarihi bir dayanışma sürdüren Türkiye, darbeyi engellemiştir. Ülkesinin korumak için verilen silahları, kendi milletine çevirilen bu alçaklığı bu millet asla unutmayacaktır.

Darbe teşebbüsü sırasında 41´i polis, 2 asker, 47 sivil olmak üzere 90 şehidimiz var. 1563 asker tutuklandı.  Genelkurmay Başkanımız, görevinin başındadır. Şuana kadar Genelkurmay Başkanı ile temas kurduk.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657