G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bedelli askerlik geliyor mu?

Bedelli askerlik geliyor mu?

Bedelli askerlik geliyor mu?

Son çıkan bedelli askerliğin üzerinden 3 yıl geçti. Bakaya kalan vatandaşların sayısında da ciddi oranda büyük bir artış gözlerden kaçmıyor. Bedelli askerlik çıkmasını bekleyen yüzbinlerce gencin sayısında artış yaşandıkça mağduriyetlerde bir bir ortaya çıkıyor. Sosyal medya üzerinde bedelli askerlik talebiiseen fazla konuşulmaya başladı.

Twitter´da #BedelliAskerlikGeliyor etiketi altında paylaşımlarda bulunan gençler, askerlik yaparak kurdukları düzenin bozulmamasını ve devlete maddi anlamda destek vermek istediklerini söylüyor. Peki en son bedelli askerlik ne zaman çıktı? Kimler bedelli askerlik yapabilir?

 

HANGİ YILLARDA BEDELLİ ASKERLİK ÇIKTI?

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL´ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur. Daha önce de 2011´de bedelli askerlik çıkmış ve bedel 30 bin lira olarak belirlenmişti.

 

YURT DIŞINDA ÇALIŞANLAR İÇİN BEDELLİ

18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurt dışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu ?hizmeti? tamamlayabilirler. Buna kısaca ?dahte? denir. ?Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler? şeklindedir.

 

BEDELLİ ASKERLİKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 18 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

 

SOSYAL MEDYA SALLANIYOR

Twitter kullanıcıları #bedelliaskerlikgeliyor etiketi altında bedelli askerlikle ilgili taleplerinimilletvekilleri, bakanlara ve ilgili mercilere iletiyor.

 



Anahtar Kelimeler: Bedelli askerlik geliyor
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false