G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bedelli askerlik bayramda mı açıklanacak?

Bedelli askerlik bayramda mı açıklanacak?

Türkiye´de yüz binlerce genç bedelli askerlik bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın AKP MKYK toplantısında konuyu gündeme getirdiği, Kurban Bayramı´nda bedeli askerlik haberin verileceği iddia ediliyor.

 

 

Türkiye genelinde binlerce genç bedelli askerlik için bekliyor.

Bakaya ve tecilli olan yaşı ilerlemiş gençlerin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´da. Türkiye´de şu anda 400 bin bakaya, 2.5 milyon ise tecilli genç bulunuyor. Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sürecinde bedelli askerlikle ilgili konuşmuş, 18 yaşında milletvekili seçilme konusundaki askerlik eleştirilerine, ?halledeceğiz? dedikten sonra bedelli askerlikten bahsetmişti.

Referandumun üzerinden 4.5 ay geçti. Bedelli askerlik bekleyen gençler sosyal medya siteleri üzerinden taleplerini yinelemeye başladı.  2015´TE ÇIKMIŞTI Gençler, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden oluşturulan #BayramdaBedelliMüjdesi #ReistenBedelliAciklamasi ve #BedelliAskerlik hashtagları ile bedelli askerlik taleplerini yineledi.

Dün AK Parti MKYK toplantısında da bedelli askerlik konusunun gündeme geldiği iddia edildi.

Erdoğan ile AK Partili yöneticilerin bedelli askerliği konuştukları iddiası da sosyal medyayı sallamaya yetti. Bedelli askerlik konusunda çok yol alındığı, sevindirici haberin Kurban Bayramı´nda Erdoğan tarafından açıklanacağı iddia ediliyor. Hatırlanacağı üzere bedelli askerlik 2015 yılında uygulanmış, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan yaklaşık 600 bin kişiden 160 bini faydalanmıştı.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false