G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bakan Akdağ Sekmen´i ziyaret etti

Bakan Akdağ Sekmen´i ziyaret etti

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti. Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Erzurum´a gelen Bakan Akdağ´ı kentte ağırlamanın mutluluk verici olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, ?Bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı size teşekkürlerimi sunuyorum? dedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu şehrin bir evladı olarak sağlıkta ülkemize dünya çapında övünülecek hizmetler yaptınız. İnşallah bundan sonra da farklı bir konuma taşıyacaksınız. Mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmemiz mümkün değil. Halkımızın da ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz. Sizin tekrar bakanlığa dönmeniz Erzurumlularda hatta diğer vatandaşlarımızda da çok büyük bir teveccüh uyandırdı. Allah yolunuzu açık etsin. Hizmetlerinizi daim eylesin. Sizinle beraber bir projemiz vardı. Bu projeyi unutmadık. Bu projeyi mutlaka yine sizin koordinatörlüğünüzde başlatmamız gerektiğini ifade ediyorum. İnşallah bizlerde sizlerin bir kardeşi olarak, bir takım arkadaşı olarak da gerekli hizmetleri yapacağımızı, bizim size olan kalbi muhabbetimizi devam ettireceğimizi tekrar ifade ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyoruz.? 
?ERZURUM HUZUR VE UYUM İÇİNDE KALKINMAYA DEVAM EDİYOR?
Bakan Akdağ, Erzurum´un huzur ve uyum içinde kalkınmaya devam ettiğini vurguladı. Akdağ, şöyle devam etti: ?Değerli başkanım çok teşekkür ediyorum. Allah´a şükürler olsun şehrimizde huzur ve uyum içerisinde kalkınmamızı devam ettiriyoruz, gelişmemizi devam ettiriyoruz. 14 yılı aşkın siyaset tecrübemde gördüğüm, tespit ettiğim çok önemli bir husus var. Bir şehirde merkezi yönetimle yani hükümetle o şehrin belediye başkanı, aynı zamanda şehrin içerisinde de valimiz, belediye başkanımız, şehrin ticaret ve sanayi odası, üniversite yönetimi ve diğer benzeri kuruluşlar uyum içerisinde çalışırsa çok kolay mesafe alınıyor. Biz, şükürler olsun ki Erzurum´da bu uyumu hep temin edebildik. Değerli Valimizin burada olduğu son üç yıl içerisinde de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla uyum içerisinde birlikte yaptığı çalışmalarla şehrimiz kalkınmaya, yol almaya devam ediyor.?
?KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ?
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, Erzurum´daki kentsel dönüşüm çalışmasını çok önemsediğini ifade etti. Bakan Akdağ, şöyle devam etti: ?Erzurum´da kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde yöneticilik yapan arkadaşlarımız yani belediye başkanlarımız bu anlamda meselenin altyapısını hazırlamak için, istimlak meselelerini, projelendirme meselelerini yaptılar. Bu dönem hep birlikte göreceğiz ki imar açısından bir hamle dönemi olacak. Şuanda Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediyelerimiz hazırlıklarını yapmış durumdadır. Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ´nin de çalışmaları var. Biz Erzurum´u inşallah mamur bir şekilde kalkındıracağız. Bunda kararlıyız. Erzurum´un bir özelliği var. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi´nin kalkınması için anahtar şehirdir. Tabi ki bütün şehirlerin birlikte kalkınması lazım. Değişim sadece Erzurum´un kalkınması ile olmaz. Ama hepimiz biliyoruz ki, bu düşüncemi civar illerden milletvekili olan arkadaşlarımızla da paylaşıyorum, onlar da aynı düşüncedeler, Erzurum´u kalkındırmadan Doğu Anadolu´yu kalkındırmak mümkün olmaz.?
KALKINMA PLANI HAZIRLANACAK
Prof. Dr. Akdağ, ziyarette gazetecilere Erzurum için Kalkınma Planı hazırlanacağı müjdesini verdi. Akdağ, şöyle dedi: ?Biz inşallah bu yaz boyunca hatta son baharı da bunun içerisine katarsak 2017´ye kadar şehrimiz için bir kalkınma planı hazırlayacağız. Biliyorsunuz zaten Hükümetlerimizin kalkınma planları vardır. Her Bakanlığın kendine ait stratejik gelişme planları vardır. Ama biz Erzurum şehrine ait kalkınma ve şehircilikle ilgili bir plan hazırlayacağız. Tabi bu plan genel çerçeveyle, hükümetin hedefleriyle örtüşmüş olacak. Ama şehre özgü bir plan olacak. Bunun Erzurum´un kalkınmasına çok büyük bir katkı vereceğine inanıyorum. Büyükşehir Başkanımıza yaptığı kıymetli çalışmalar için tekrar teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstanbul Kartal´da iki dönem çok başarılı belediye başkanlığı, sonra iki dönem milletvekilliği yaptı. O zamanlardan itibaren çok yakın tanışıyoruz. Bu dönem de çok başarılı bir Belediye Başkanlığı yürütüyor. Belediyemiz çok önemli projelere imza atıyor.?
SAĞLIKLI KENTLER PROGRAMI
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum´un da içinde bulunduğu birkaç vilayette Sağlıklı Kentler Programı´nın hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı: ?Erzurum´da sağlıkla ilgili olarak iki gün önce Gençlik ve Spor Bakanımızın beni ziyaretinde bir karar aldık. İçerisinde Erzurum´un da olduğu birkaç şehrimizde, Sağlıklı Kentler Programı´nı geliştireceğiz. Burada Belediye Başkanlığımızın çok önemli rolleri var, Sağlık Bakanlığı´nın önemli rolleri var, Çevre Bakanlığı´nın, Spor Bakanlığı´nın çok önemli rolleri var. Herkesi hareketli yaşama teşvik edeceğiz. İnsanlarımızı daha sağlıklı yaşamaya, şişmanlıktan korunmaya, tütün kullanımından korunmaya yöneltebileceğimiz bir ortamı inşallah birlikte oluşturacağız. Sadece Erzurum´da sürekli yaşayan ailelerimiz için değil, Erzurum´da öğrenim gören çok sayıda öğrencimiz var. Bu 70 bin öğrencimiz için de kampüslerimizi birer sağlıklı yaşam alanları haline getireceğiz. Sağlık yatırımları açısından Erzurum´da geriye kalmış çok fazla bir işimiz yok. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin inşaatında gecikme olmuştu o da şuanda hızla devam ediyor. İnşallah 2017 yılında o mükemmel eseri de şehrimize kazandırmış olacağız. Bazı ilçelerimizde doktor eksikliklerimiz var. Onları da inşallah en kısa sürede tamamlamış olacağız.?



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı