G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye`de Çermik Festivali Amacına ulaştı

Aziziye`de Çermik Festivali Amacına ulaştı

Aziziye Belediyesi`nce düzenlenen 1. Ilıca Çermik festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Aziziye Belediyesi`nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği "1. Ilıca Çermik Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe günü Ilıca`da İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Zafer Tarıkdaroğlu,Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile il ve ilçe protokolünün katıldığı mehteranlı, ciritli kortej yürüyüşü ile başlayan festival, konserler ve yarışmalarla renklendi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, festivalin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen`in desteği, ilçe kaymakamlığı, ilçe esnaf ve sanatkar odası başkanlığı ile koordineli bir şekilde gerçekleştiğini, Ilıca esnafının ve organize sanayi bölgesindeki yatırımcıların sahiplenmesiyle oldukça coşkulu geçtiğini ifade etti.

KORTEJLE BAŞLADI

Ilıca Aziziye Caddesi`nden Orhan Tavlı Stadı`na kadar devam eden mehteranlı, atlı ciritli kortej yürüyüşü ile başlayan festival ilçede adeta bayram havası estirdi. Kortej yürüyüşünde vatandaşların büyük ilgisini karşılıksız bırakmayan Efkan Ala, balkonlardan alkışlarla destek verenleri de protokol üyeleriyle birlikte selamlamayı ihmal etmedi. Daha sonra gerçekleşen açılış konuşmalarında Efkan Ala  Ilıca`nın hizmetin en güzeline layık olduğunu gerek merkezi hükümetten ve gerekse yerel yönetimlerden hak ettiği hizmeti alacağını ifade etti.

FETTAH CAN COŞTURDU

Festivalin ilk gününde açılış konuşmalarının arından Dadaş bar ekibi gösteri sundu. Daha sonra Erzurumlu TRT sanatçısı Ülkü Eyüpoğulları ile renklenen festivalin ilk gününde ünlü sanatçı Fettah Can konseri ile coşku doruğa çıktı. Festivalin birinci gün etkinlikleri havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Festivalde konser veren Ülkü Eyüpoğulları`na İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Fettah Can`a da Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu tarafından yöresel ürünlerden el emeği göz nuru çeşitli hediyeler takdim edildi.

İKİNCİ GÜNE YAVUZ DEĞİRMENCİ VE BEKÇİ BEKİR DAMGASI

Festivalin ikinci günü etkinlikleri buzağı yarışmasıyla başladı, ardından TRT sanatçısı Tülay Özer Akköse ve Erzurumlu ünlü sanatçı Yavuz Değirmenci konseri ile devam etti. Değirmenci ile birlikte sahneyi paylaşan ve Bekçi Bekir rolüyle ünlenen Erzurumlu Hacı Ali Konuk skeçleri ve yöresel oyunlarıyla katılımcıları kahkahaya boğdu.

Hayvancılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen buzağı yarışmasına ilçeden 12 vatandaş buzağılarıyla katıldı. Aziziye İlçe Tarım Müdürü Ümit Koç`un başkanlığından oluşan komisyonun önünde temizledikleri ve süsledikleri buzağılarıyla kıyasıya yarışan çiftçiler, birinci olmak için mücadele ettiler. Piste çıkmakta direnen bazı buzağılar, sahipleri tarafından süt biberonuyla ikna edilebildiler. Yarışmada birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye 150 lira para ödülü, diğer katılımcılara da hayvan yemi verildi. Ödüller Başkan Orhan tarafından takdim edildi.

DADAŞLAR FASIL EKİBİ VE TÜLAY ÖZER AKKÖSE MEST ETTİ

Festivalin ikinci gününde ilk önce Erzurum Dadaş Fasıl ekibi, ardından TRT sanatçısı Tülay Özer Akköse, muhteşem sesiyle festivale katılanları mest etti. Dadaş Fasıl Ekibi ve Tülay Özer Akköse ile coşan katılımcılar ikinci günde muhteşem bir finale tanıklık ettiler. Festivalde ikinci günün son konukları Erzurumlu usta sanatçı Yavuz Değirmenci ve TRT`de yayınlanan `Seksenler` dizisinde `Bekçi Bekir` karakteriyle ünlenen Erzurumlu sanatçı Hacı Ali Konuk oldu. Yavuz Değirmenci`nin seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin arasına skeçleriyle giren Bekçi Bekir, katılımcıları kahkahaya boğdu. Zaman zaman sahneden inerek seyircilerin arasına giren Yavuz Değirmenci ve Bekçi Bekir büyük ilgi gördüler. Gecede konser veren Tülay Özer Akköse`ye yöresel ürünlerden oluşan hediyeleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç tarafından verilirken, Yavuz Değirmenci ile Bekçi Bekir`e de hediyeleri Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi tarafından takdim edildi.

 

FESTİVALİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI

Birinci Ilıca Çermik Festivali`nin üçüncü günü etkinlikleri hava muhalefetine takıldı. Perşembe günü başlayan ve Cumartesi günü akşam tamamlanması planlanan festivalin üçüncü günü etkinlikleri ertelendi. Üçüncü gün etkinlikleri ilçedeki yoğun yağmur ve dolu yağışı nedeniyle Erzurum Spor Salonu`na alındı. Burada sahne alan Aşık Rahim Sağlam ile Aşık Zeki Erdali, atışma, şiir, sözlü ve sazlı güzelleme ile taşlama dallarından güzel örnekler sundular. Aşıkların ardından sahneye çıkan TRT sanatçısı Şeyda Erdali türküleri ve oyun havalarıyla katılımcıları coşturdu. Kapalı Spor Salonu`nun pistine kendini atan katılımcılar halaylar çakarak, doyumsuz bir gün yaşadılar. Aşık Rahim Sağlam ile Zeki Erdali`ye hediyeleri belediye meclis üyesi Mehmet Akarsu ve Aziziye Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak tarafından verilirken, Şeyda Erdali`ye hediyeleri Başkan Muhammed Cevdet Orhan, festival boyunca başarılı bir sunum gerçekleştiren Belma Belen`e de hediyeleri AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin tarafından takdim edildi.

BAŞKAN ORHAN: FESTİVAL AMACINA ULAŞTI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilki gerçekleştirilen Çermik Festivali`nin amacına ulaştığını ifade etti. Festivalin çok güzel sonuçlar doğuracağına inandığını kaydeden Başkan Orhan, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen`in desteği ve ilçe kaymakamlığımız, belediyemiz, ilçe esnaf ve sanatkar adası başkanlığımızın koordinasyonunda gerçekleşen festivalimiz oldukça renkli ve coşkulu geçti. İlki gerçekleşmesine rağmen, çok önemli aksaklıklar yaşanmadı. Ilıcamızın tanıtımı için çok önemli bir adım olan festivalimizi geleneksel hale getireceğiz. İlçe esnafımızın festivali sahiplenmesi bizi ayrıca mutlu etti. Başta katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen olmak üzere, ilçe kaymakamlığımıza, belediyedeki ekip arkadaşlarımıza, ilçe esnaf ve sanatkar odaları birliği başkanımıza ve değerli esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Festivalimizi onurlandıran değerli sanatçılarımıza da hemşehrilerimiz adına teşekkür ederek, başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha coşkulu ve daha kapsamlı etkinlikler düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Festival boyunca Ilıca Termal Tesisleri ile etkinlik alanı olan Orhan Tavlı Stadı önünde açılan stantlarla yöresel ürünler halkın hizmetine sunuldu. Çocuklara ve büyüklere hitap eden oyun alanı ise ilçe halkından tam not aldı.



Hayır Kermesi´ne yoğun ilgi

Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı, ihtiyaç sahibi aileler yararına Havuzbaşı kent meydanında ?Hayır Kermesi´ açtı.

Aziziye´e Gönüller birleşti

Aziziye Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği sokak iftarları Dadaşkent programı ile devam etti. Milli Egemenlik Caddesi´nde kurulan sokak iftarında gönüller birleşti, ilçe halkı iftar sevincini paylaştı.

Mustafa Kemal´in Aziziye´ye gelişinin 96. yıl dönümü.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Erzurum´a gelişinin 96. yıldönümünde ilk karşılandığı yer olan Aziziye ilçesinde tören düzenlendi.

Aziziye`de bahar şenlikleri coşkusu sürüyor

Aziziye`de bahar şenlikleri coşkusu sürüyor

Aziziye`de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Aziziye`de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Aziziye`de Çermik Festivali Amacına ulaştı

Aziziye Belediyesi`nce düzenlenen 1. Ilıca Çermik festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Çermik Festivali Dolu Dolu geçiyor

Çermik Festivali Dolu Dolu geçiyor

Aziziye`de Çermik Festivali Başladı

Aziziye`de Çermik Festivali Başladı

Ilıca termal tesisleri ve ehram Bursa`da tanıtıldı

Ilıca termal tesisleri ve ehram Bursa`da tanıtıldı

Erzurum`da `pamuk eller kalbe` projesi yüzleri güldürüyor

Hedef 100 bin Çocuğa ulaşmak

Aşık Sümmani vefatının 100.yılında anılacak

Aşık Sümmani vefatının 100.yılında anılacak

Anlatılan Senin Hikâyendir Dalya yapacak

Anlatılan Senin Hikâyendir Dalya yapacak

Kütüphaneler haftası nedeniyle Medrese önünde kitap okudular

Kitap okuma etkinliği yapıldı

Kürkçüoğlu: ?Soykırım söz konusu değil?

Kürkçüoğlu: ?Soykırım söz konusu değil?

GSF bir ilki sergiledi

GSF bir ilki sergiledi

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false