G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye Yeşile Bürünecek

Aziziye Yeşile Bürünecek

Petunya, menekşe, ateş çemberi ve kadife türü çiçeklerle birlikte çam, karaağaç fidanları da Aziziye İlçesi´ni süsleyecek. Hava şartları sebebiyle çalışmaları başlatamadıklarını belirten Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, şimdiye kadar 50 bin çiçek d

Havaların ısınmasıyla birlikte Aziziye Belediyesi tarafından ilçede adeta çiçek ekim seferberliği ilan edildi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın talimatıyla ilçe sınırları içinde bulunan camiler, sağlık ocakları, okullar ve yeşil alanlar bir bir elden geçiriliyor. Aziziye Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri tarafından geç saatlere kadar sürdürülen çalışmalar sonrasında Aziziye´nin yeşile büründürülmesi için çiçek ve fidan dikimleri gerçekleştiriliyor. Aziziye´nin yüzölçümü bakımından Erzurum´un en büyük ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, her alanda hizmet üretmek ve her yere hizmet götürmek için ekipleri ile birlikte çaba gösterdiklerini ve bunun sonucunda aldıkları geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu söyledi. Başkan Orhan, ? Gerek sosyal belediyecilik gerekse rutin hizmetlerin götürülmesinde oldukça etkin olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu sezonda da Yeşil Aziziye unvanını korumak daha da yaşanabilir bir Aziziye için seferberliğimizi sürdüreceğiz? diye konuştu.

50 bin çiçek dikimi yapıldı

Petunya, menekşe, ateş çemberi ve kadife türü çiçeklerle birlikte Çam, Karaağaç fidanlarının da ekiminin yapılacağını dile getiren Başkan Orhan, ?Hava şartlarının bir hafta öncesine kadar son günlerde yağışlı olması hasebiyle bu çalışmalarımızı başlatamadık. Şimdi çim biçme ve temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Çiçek ve fidan ekim çalışmalarımızda başlatılmıştır? şeklinde konuştu.

Taziye evleri ve çocuk oyun alanları

69 mahalle statüsündeki köylerde çocuk oyun alanları ile birlikte taziye evi çalışmaları da devam ediyor. Son birkaç yıldır başlatılan her köye taziye evi ve çocuk oyun alanları çalışmalarının bu yılsonu ile tamamlanması hedefleniyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yine bu yılsonu ile parke taşı olmayan köy kalmayacağını dile getirdi. Köylerde sürekli olarak belediye hizmetlerinin artış gösterdiğini anlatan Başkan Orhan, sosyal donatı alanları ve düğün salonu gibi taleplerin de karşılandığını söyledi.

Aziziye ilçesi sınırları içinde kamu kurum kuruluşları ve sosyal donatı alanları ve parklarda dâhil olmak üzere çiçek ve fidan dikimi yapacaklarının bilgisini veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçelerine bağlı mahalle statüsündeki köylerin tamamına yakınında çocuk oyun alanlarının oluşturulduğunu ve çocuk oyun parkı olmayan köylerde de bu sezon içerisinde gerekli çalışmaların yapılacağı müjdesini verdi.



Anahtar Kelimeler: Aziziye Yeşile Bürünecek
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli