G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aydemir´den Pasinler´e müjde var

Aydemir´den Pasinler´e müjde var

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vakıf kavramının Erzurum ve Pasinler´i tarif ettiğini, ilk vakıf kurucusu Halil İbani ve Pasinler´den neşet eden vakıf ruhunun muhteşem bir anıtla ifade kılınacağını bildirdi.

AYDEMİR´İN TEKLİFİ GERÇEK OLDU


Gerek 2016 ve gerekse 2017 yıllarında TBMM´de gerçekleşen Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçe görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul aşamasında yaptığı konuşmalarda, Erzurum ve Pasinler´in Vakıf Kültüründeki özel yerini vurguladığı ve ilk vakfı kuran Halil İbani adına Pasinlerde bir anıt yapılması teklifinde bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, Pasinler´e müjde vererek anıtın yapılma aşamasında olduğunu belirtti.


AYDEMİR´DEN BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NA TEŞEKKÜR


Milletvekili Aydemir TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ?Ben geçtiğimiz yıl Vakıflar bütçesi üzerine konuştum. Malumunuz, vakıflar Erzurum´u ifade etmektedir, vakıflar Pasinler´i ifade etmektedir, vakıflar Halil İbani gibi çok yüksek bir şahsiyeti ifade etmektedir. O zaman bir teklifte bulunmuştuk. Hakan Çavuşoğlu Bakanım -kendisine hususen çok teşekkür ediyorum- Pasinler´de bir vakıf anıtı inşa ettiriyor. Dünya durdukça, Allah´ın izniyle, vakıfları Pasinler´de ifade ettirecek bir anıt olacaktır. Müteşekkir olduğumuzu ifade ediyorum. ?dedi.



Anahtar Kelimeler: Aydemir Pasinler müjde
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli