G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HİKMET KOÇAK´IN AİLE ŞİRKETİ Mİ OLMUŞ?

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HİKMET KOÇAK´IN AİLE ŞİRKETİ Mİ OLMUŞ?

BU HABER ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE KAZAN KALDIRTIR

 

 

 

 

Türkiye´nin Milli hedeflerine ulaşmasında ve nitelikli insan yetiştirmede lokomotif görevini gören yüksek öğretim kurumlarından ve ülkemizin en köklü üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesi´nde adrese teslim kadro yapılıyor İddiaları gün geçtikçe artıyor. 

Mevzuata göre kadro ilanlarında yer alan şartların spesifik olmasının yasal olmadığı fakat buna rağmen Atatürk Üniversitesi Akademisyen Kadroları Başta Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve üst düzey yöneticilerin birinci ikinci ve üçüncü dereceden akrabalarının işgali altında gibi görünüyor.  

Geçtiğimiz Hafta Erzurum´un en çok takip edilen Tek yorum programı Haftaya Bakış´da Sorduğumuz; "ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ´NDE HANGİ SOY İSİMDEN KAÇ KİŞİ VAR?" Sorusu Atatürk Üniversitesinde yankı uyandırdı. 

Haber Merkezimizin maillerine düşen onlarca ihbar üzerine yapmış olduğumuz geniş ve kapsamlı çalışma sonucunda görüldü ki; Yayınlanan kadro ilanlarında akademik personel için aranan şartların çok özellikli olması diğer adayların önünü kesiyor ve bu durum mevzuata da aykırı. Üniversitelerde yıllarca kadro hakkı kazanmak amacıyla bilimsel çalışmalar yaparak makale ve kitaplar hazırlayan kendi alanlarında yeterliliklerini tamamlayan adaylar da başvuru hakkını elde edemeyerek büyük bir haksızlığa uğruyor. 

Haber Merkezimize ismini vermek istemeyen bir öğretim görevlisinin ulaştırdığı bilgiler ise adeta dudak ısırtacak cinsten, İddiaya göre; Başta Rektör Hikmet Koçak olmak üzere tüm üst düzey yöneticilerin özel şartlar oluşturarak kadrolar açtıkları ve bu kadrolara da kendi yakınlarını yerleştirdikleri net bir şekilde gözler önüne seriliyor. 

Rektör Hikmet Koçak´ın oğlu Ömer Faruk Koçak, Horasan Meslek Yüksek Okulu´ndan Erzurum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda açılan ve dünya´da sadece Prof. Dr. Hikmet Koçak´ın oğlu Ömer Faruk Koçak´ın şartlarını sağladığı bir kadroyla Meslek Yüksek okuluna yerleştirildiğini iddia eden öğretim görevlisi akıllara durgunluk veren şu iddiaları paylaştı.

İŞTE AKILLARA DURGUNLUK VEREN ADRESE TESLİM KDRO BAŞLIKLI İDDİALAR 

21/01/2016 tarihinde Erzurum Meslek Yüksek Okulunda yapılacak olan Sınavlı Geçiş için İki Kişi Başvuru yapıyor. Bunlardan birisi Rektör Hikmet Koçak´ın oğlu Ömer Faruk Koçak bir diğeri ise sıradan bir vatandaşın kızı Hicran Önem, aşağıdaki tablodanda göreceğiniz gibi ALES, LİSANS, ALES(%70) LİSANS (%30) VE TOPLAM puanlarının Rektör Hikmet Koçak´ın oğlu Ömer Faruk Koçak´tan yüksek olmasına rağmen, Ömer Faruk Koçak´ın Mezun olduğu Lisans ve yüksek lisans tezini koyarak, birde tecrübe eklediler. Zaten bu koşullar öne sürüldüğünde Ömer Faruk Koçak´tan başka hiç kimsenin şartları uymuyor iddiasında bulunuldu.   

Yine Sınava girmek için başvuran Hicran Önem isimli kişinin ŞARTLARI SAĞLAMIYOR denilerek Sınava alınmayıp, yayınlanan bildirinin ardından olayın dillenmesi sonucu yeniden bir düzenleme yapılarak Hicran Önem´in tüm notları silinerek Sadece Şartları Uymuyor İbaresiyle yayınlandı. Ömer Faruk Koçak´ın Sırf Rektör´ün oğlu olması bir diğer kişinin babasının rektör olmaması sonucu düşürüldüğü durum gözler önüne serilmiştir.  

 

ADI VE SOYADI

ALES

LİSANS

ALES (%70)

LİSANS (%30)

TOPLAM

Ömer Faruk KOÇAK

78,473

58,460

54,931

17,538

72,469

Hicran ÖNEM

89,088

75,730

62,362

22,719

85,081

 

Yine Haber Servisimize ulaşan İddialar ışığında, Rektör Hikmet Koçak´ın Damadı Bünyamin Özgeriş´in Yardımcı Doçent Kadrosuyla Erzurum Teknik Üniversitesine yerleştirildiği, Yine Rektör Hikmet Koçak´ın diğer bir damadını olan Cenk Burak Yılmaz´ın Atatürk Üniversitesinden Yardımcı Doçentlik Kadrosu alınarak İstanbul´da Başhekim olduğu iddialar arasında. 

Rektör Hikmet Koçak´la ilgili iddialar bunlarla da sınırlı değil. Atatürk Üniversitesi bünyesinde görev yapan ÖZVERİŞ soyisimli kişilerin (google araması yapıldığında görülecektir.) yani Rektör Hikmet Koçak´ın Damadı, Damadının kardeşi ve Damadının kardeşinin eşleri de Adrese Teslim Kadro verilerek bir skandala daha imza atmışlardır deniliyor.  

Bitmedi: Rektör Hikmet Koçak´ın Kızı Fatma Betül, Damadının Kardeşi Mustafa ve Gelini Melis´de Aynı şekilde Adrese Teslim Kadro verilerek Atatürk Üniversitesine yerleştirilmiştir deniliyor. 

Bitermi? Bitmez İddialar: Rektör Hikmet Koçak´ın diğer bir kızı olan Kübra Koçak Yılmaz ise; Fen Edebiyat Kimya Mezunu olmasına rağmen Döner Sermayenin payından faydalandırılmak için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde  Araştırma görevlisi olarak görevlendirildi diye iddia ediliyor. 

Şimdi Gözler Hikmet Koçak´ta, Rektörlük seçimlerine aylar kala Atatürk Üniversitesinde çıkan bu İddialar yenilir yutulur cinsten değil.

 

Rektör Hikmet Koçak´ın bir an evvel bu iddialara cevap vererek Atatürk Üniversitesinde günden güne çoğalan bu tür dedikoduların önünü geçmesi gerektiğine inanıyoruz. 

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli