G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ARAS EDAŞ PARALEL YAPIDAN DA BETER

ARAS EDAŞ PARALEL YAPIDAN DA BETER

ARAS EDAŞ PARALEL YAPIDAN DA BETER

ARAS EDAŞ PARALEL YAPIDAN BETER 

Erzurum Aras EDAŞ şehirde ve civar köylerde can yakmaya devam ediyor.

Aras EDAŞ'ın alacaklarından dolayı Erzurum ve çevresinde 30 bine yakın vatandaşı icraya verdiği ortaya çıktı.

İl genel meclisinin son toplantısında okunan raporda ‘ İnsaf ve vicdanı zorlayan bu durumun daha büyük yaralara yol açmaması için yetkililerin bir an önce bu duruma dur demeleri gerekmektedir” denildi. Konuyla ilgili meclise MHP Erzurum milletvekili tarafından bir soru önergesi verildi.

MHP MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRKTEN SORU ÖNERGESİ

MHP Milletvekili Oktay Öztürk, Erzurum'da elektrik borcundan dolayı 46.250 kişinin icraya verildiğini ve bu sayının artacağını belirterek, TBMM Başkanlığı'na iki soru önergesi verdi. Öztürk, önergesinde Başbakan Erdoğan'ın elektrik borçlarının gecikme faizlerinin silindiğini açıklamasına rağmen yapılan uygulamayı sordu. İşte MHP Erzurum milletvekili Oktay ÖZTÜRK'ün verdiği soru önergesinin satır başları;   Erzurum İcra Dairelerinde elektrik borcunu ödeyemediği gerekçesine istinaden, çiftçi, esnaf, işçilerden oluşan 46.250 kişi icraya verilmiş midir? İcraya verileceklerin sayının 60.000 kişiyi bulacağı doğru mudur?” diye sordu.

 Erzurum'da elektrik borcundan dolayı icraya verilen çifçi, işçi, esnaftan oluşan 46.250 kişi hakkında başbakanın o günkü konuşmalarının tam tersi olarak, icraya verilenlerden, ana para ile birlikte 2000- 2001-2002 -2003 -2004 -2005-2006-2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013 yıllarına ait olan faizlerin tamamının istenip istenmediğine de cevap isteyen Öztürk'ün diğer bir sorusu ise şöyle: Erzurum ilinin hemen hemen tamamını icraya veren anapara ile birlikte faizleri isteyen alacaklı Enerji İşletmesini hangi firma almıştır? Alan bu firmanın başbakan ile akrabalık ve hısımlık bağı var mıdır?”

Milletvekili Öztürk, icraya veren firmanın avukatları olan Av. Emir Bozdağ ve Av. Ziya Çiftçi'nin Başbakan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile akrabalığı bulunup bulunmadığını da sordu.

 Öztürk'ün önergesinde diğer iki soru ise şöyle belirtildi: Şayet akrabalık/hısımlık bağları varsa bu bir tesadüf müdür? 25 Mayıs 2011 tarihli Nevşehir konuşmasında ...benim çifçimi icraya vermişler faizde alıyorlar, biz aldırmayız” diye eleştirilerde bulunan başbakanın Erzurum ve civarında onbinlerce aile yüzbinlerce kişinin icra ve haciz baskısı altında inim inim inlemesinden haberi var mıdır?

 Bu kişiler tarafından avukatlık ücreti anaparaya eklenen, faiz üzerinden de istenmektedir. Başbakan 2 yılda dediğini unutmuşmudur, yoksa yüzbinlerce kişiyi icraya veren avukatlar yakınları oldukları için göz mü yumulmaktadır?”

ARAS EDAŞ PARALEL YAPIDAN DA BETER

 Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz EDAŞ'a borçlu bir vatandaş şunları söyledi' Erzurum ARAS EDAŞ sayın başbakanın dile getirdiği paralel yapıdan bile daha beter. Seçim üzeri bu tür operasyonların yapılması ve hızlandırılması gayet manidar. Şehrin iktidar milletvekilleri bu konuya bir el atsınlar. 30 lira  50 lira elektrik borcu bulananlar icra takibine sokularak borçları 300 liraya çıkarılıyor. Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük zulmüdür' şeklinde konuştular



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 14.7 ° / 5.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 6.4 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı