G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ankara´yı sarsacak iddia

Ankara´yı sarsacak iddia

Korkusuz yazarı Can Ataklı, saray ittifakının MHP tüzüğü maddesine aykırı olduğunu iddia etti.

Can Ataklı, "MHP BU TÜZÜKLE NASIL İTTİFAK KURUYOR?" başlıklı yazısında, "MHP tüzüğünde çok ilginç bir madde var ve bu maddeye göre bir başka parti ile ittifak kurmak ve adaylarını desteklemek mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı. 

İŞTE ANKARA´YI SARSACAK O YAZI:

Sarayın peşine takılan ve ?devletin bekası için? Erdoğan´ı kayıtsız destekleme kararı alan MHP´liler kendi tüzüklerini okudular mı bilmiyorum?

Çünkü MHP tüzüğünde çok ilginç bir madde var ve bu maddeye göre bir başka parti ile ittifak kurmak ve adaylarını desteklemek mümkün görünmüyor.

Muhtemelen tüzükteki bir başka madde ile bunu gidermiş olabilirler.

Ama yine de eğer böyle bir şey varsa bugüne kadar hiç dile getirmedikleri de ortada MHP tüzüğünün ilgili maddesi aynen şöyle;

KESİN ÇIKARMA CEZASI GEREKTİREN HALLER

Milletvekili ve mahalli idare seçimlerinde diğer partilerin veya bağımsız adayların lehinde çalışmak ve propagandalarını yapmak açık ve gizli olarak parti adaylarının aleyhine çalışmak.

Bu maddeye göre MHP´nin örneğin İstanbul´da aday göstermemesi ve AKP adayına oy vermesi, bunun için de parti büyüklerinin propaganda yapması ?partiden atılma? cezası gerektiriyor.

 



Anahtar Kelimeler: Ankara sarsacak iddia
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli