G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ali Korkut Görevden mi alınacak?

Ali Korkut Görevden mi alınacak?

Ankara Genel Merkez´den Ali Korkut´un Görevden alınacağı iddiası

 

 

AK Parti Ankara Genel Merkezde Belediyeler üzerinde hummalı çalışmalar devam ediyor.

Ankara Genel Merkez´de yaşanan hareketli saatleri an be an bizlere aktaran haber kaynaklarımız son dakika şok bir bilgiyi ulaştırdılar.

Ankara genel merkez´den aldığımız son dakika bilgiye göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dahil olmak üzere 10 Büyükşehir belediye başkanı ve 50´nin üzerinde İlçe Belediye Başkanlarının önümüzdki günlerde istifa ettirileceği iddiasında bulunuldu.

81 İli kapsayan çalışma kapsamında Erzurum´dan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´un da aralarında bulunduğu 50 İlçe Belediye Başkanı hakkında Parti teşkilatlarından ve vatandaşlar tarafından Genel Merkeze ulaştırılan binlerce şikayet dilekçesi olduğu ve gelen dilekçeler Genel Merkez tarafından oluşturulan gizli bir ekip tarafından o ilçelerde şikayete konu olan sorunlar üzerinde en ince detayına kadar araştırıldıktan sonra bu Belediye Başkanlarının tesbit edilerek Genel Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a sunulduğu ve genel Başkan tarafından gerekeni yapın dediği öğrenildi.

Ankara AK Parti Genel Merkez´de bu çalışmalar devam ederken gelişmelerle ilgili haber merkezimize konuşan arkadaşımız şu bilgileri verdi. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın AK Parti teşkilatlarına yönelik ´metal yorgunluğu´ söyleminin ardından bir yenilenmeye gitmek istiyorlar. Bu metal yorgunluğu değil ´güvensizlik´ hali. Erdoğan, ´Yeniden gözden geçireceğiz´ demişti. Bu gözden geçirmede kendisine en yakın isimler, belediye başkanlığı döneminden beri birlikte yürüdüğü, yol arkadaşları bile gözden çıkarılmış durumda" diye konuştu.

"AK Parti içinde bir kırılma yaşandığı kesin ancak korkudan kimse sesini çıkaramıyor çünkü FETÖ damgası yiyeceklerini düşünüyorlar" diye konuşan Ankara Genl Merkezdeki arkadaşımız şunları söyledi: "Kimse ses çıkaramıyor" "Ekonomiden eğitime birçok alandaki kötüye gidiş, toplumda adalet duygusunun sarsılması ve FETÖ´yle mücadelenin muhalefeti susturma aracı haline geldiği kanısının yerleşmesi Erdoğan´ın başkanlık yarışını zora sokuyor. 2019´da başkan olamama riskini gören Erdoğan yenilenmek istiyor. İzlenen yöntem ise görevden alma değil istifa ettirmek.

İlk örneğini Topbaş´ta gördük. 10 AK Parti´li Büyükşehir Belediye Başkanı ve 50´nin üzerinde İlçe Belediye başkanı daha görevden alınacak ya da istifa ettirilecek. Bunlar arasında Melih Gökçek (Ankara), Mehmet Erkoç (Kahramanmaraş), Enver Yılmaz (Ordu), Recep Altepe (Bursa), Zeki Toçoğlu (Sakarya) ve İbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli) var." Bunların Yanı sıra Erzurum´dan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´un da aralarında bulunduğu 50´yi aşkın İlçe Belediye Başkanının da olduğu aldığımız bilgiler arasında dedi. 



Anahtar Kelimeler: Korkut Görevden alınacak
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli