G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ´DAN SEKMEN´E EKONOMİ ÖVGÜSÜ

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ´DAN SEKMEN´E EKONOMİ ÖVGÜSÜ

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamında Erzurum´a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret etti.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcıları Zehra Taşkesenlioğlu ve Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz´a kentle ilgili bilgi veren Başkan Mehmet Sekmen, ziyarette şehirde gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz da, ?Ekonomik Belediyecilik´ kavramına vurgu yaptı. Yılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin hayata geçirdiği yatırımlarda söz konusu kavramı ortaya çıkaran projelerin olduğuna temas etti. Ekonomi İşleri Başkanı Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu: ?Sosyal altyapı belediyeciliğinde belli bir yere geldik. Sosyal belediyecilikte de belli bir yere geldik. Önümüzdeki dönem bu ekonomik belediyeciliği daha da güçlendirmemiz gereken bir süreçtir. Ekonomik belediyecilik nedir? Yatırımcıya hizmet eden, yol gösteren, önünü açan ve ona destek olan bir belediyeciliktir. Yatırımcıya yük çıkaran değil tam aksine her türlü imkânla onu destekleyen bir belediyeciliktir.?

 

?BAŞKAN SEKMEN ERZURUM´DA ÖNEMLİ EKONOMİK İNİSİYATİFLER GELİŞTİRİYOR?

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Cevdet Yılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i kentte hayat bulan yatırımlardan ötürü tebrik etti. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bizim temel meselemiz; insanlarımızın refahını artırmak, gençlere iş imkânı bulmak ve bu sayede göçü engellemektir. Bunun için güzel şehir ortamları gerekli olduğu gibi iş imkânları da önemlidir. Burada iki öncelik var. Güzel yaşanabilir şehir ortamı ve verimli bir iş ortamı? Yaşam ve iş ortamını bütünleştirdiğiniz zaman kalkınma ortamını da zaten oluşturmuş oluyorsunuz. Başkanımız ekonomi anlamında çok ciddi çalışmalar yapıyor. Ben gerçekten çok memnun oldum. Çok tecrübeli bir başkanımız var. Büyükşehir Belediyemiz yeni yetkileriyle birlikte çok geniş bir coğrafyaya hizmet ediyor. Bir

taraftan da Erzurum´da önemli ekonomik inisiyatifler geliştiriyor. Başkanımızı tebrik ediyorum.?

 

?ERZURUM´U YENİ DÖNEMDE HAMLE YAPAN,

EKONOMİDE ÖN ALAN İLLERDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuşmasında Erzurum´un yeni dönemde hamle yapan bir vilayet olacağını bildirdi. Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: ?Her alanda olduğu gibi kalkınmada da aynı hedeflere herkesin kilitlenmesi lazım? Kamusuyla, yerel yönetimiyle, özel sektörüyle ve sivil toplumuyla herkes aynı yere baktığı zaman el ve iş birliği yaptığı zaman akıl birliği yaptığı zaman hedefler de gerçekleşiyor. Bu temel Erzurum´da var. Önümüzdeki dönem daha fazla özel sektör yatırımını Erzurum´da göreceğiz. Erzurum üst bir noktaya çıkacak. Önümüzdeki 10 yıllık perspektifte inşallah çok daha farklı bir noktaya geçeceğiz. Tabii Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´miz çok çok önemli? 2019´da uygulanacak. Bu modelle birlikte kalkınma sürecimiz daha çok hızlanacak. 2019´da yeni bir atılım dönemine Türkiye´miz girecek. Bu yeni atılım döneminde Erzurum´da güçlü bir şekilde yerini alacak. Erzurum´u yeni dönemde hamle yapan, ekonomide ön alan illerden biri haline getireceğiz. Erzurum; sınırlarının ötesinde ağırlığı olan bir ilimizdir. Erzurum´un gelişmesi demek Doğu Anadolu´nun gelişmesi demektir.?



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli