G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: "Türkçemiz Haysiyetimizdir"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir:

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türkçemiz hakiki anlamıyla bir medeniyet dilidir, iki bin yılı aşkın bir medeniyetin sesidir, 4 kıtaya adalet...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türkçemiz hakiki anlamıyla bir medeniyet dilidir, iki bin yılı aşkın bir medeniyetin sesidir, 4 kıtaya adalet dağıtan, insanlık neymiş öğreten bir yüksek medeniyetin ifadesidir, bu yüce milleti ayakta tutan millî iradenin nefesidir." dedi.

Türk Dil Kurumu 2018 yılı Bütçesi görüşmelerinde söz alan Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkçe´nin korunması noktasındaki tespitlerini paylaştı.

CUMHURBAYKANI ERDOĞAN´IN TARİHİ TESPİTİ

Milletvekili Aydemir, "Türkçemiz bizim en büyük güzelliğimizdir." Bu ifade çok değerli bir isme ait, Muhterem Cumhurbaşkanımıza ait. "İnsan sözünü, yaratanın bizlere en büyük lütuflarından biri olan dil ile hecelere, kelimelere, cümlelere dökerek söylüyor. Bu bakımdan, hayatı ve eşyayı anlamlandırdığımız dilimiz, Türkçemiz, en büyük güzelliğimizdir." Ve ekliyor: "Türkçe dünyanın en kadim, en yaygın konuşulan ve en zengin dillerinden biridir. Türkçenin ne uydurukça olarak karşımıza çıkan suni teneffüslere, ne de ifrat ve tefrit alameti olan diğer dillerin kuralsız istilasına ihtiyacı yoktur. Dilimizin tek ihtiyacı, onun kıymetini bilecek insanlar ve kurumlardır. " Bu tarihi bir tespittir. " dedi.

AYDEMİR: "TÜRKÇE MEDENİYET DİLİDİR´

Türkçe´nin bir medeniyet dili olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Türkçemiz hakiki anlamıyla bir medeniyet dilidir, iki bin yılı aşkın bir medeniyetin sesidir, 4 kıtaya adalet dağıtan, insanlık neymiş öğreten bir yüksek medeniyetin ifadesidir, bu yüce milleti ayakta tutan millî iradenin nefesidir. Türkçemiz, büyük medeniyetimizi kaydeden bir mana hazinesidir ve Türkçenin sırrı Selçukludur, Osmanlıdır, Türkiye Cumhuriyetidir. " kaydını düştü.

AYDEMİR´İN TEMENNİSİ

Milletvekili Aydemir, "Görevi Türkçenin yazılı ve sözlü kaynakları üzerine bilimsel araştırmalar yapmak, Türkçenin bilim, sanat, edebiyat ve öğretim dili olarak özleşmesini, gelişmesini ve her alanda doğru, güzel ve etkili kullanılmasını sağlamak; hedefi ise Türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini meydana çıkarıp onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek ve Türk dünyasında ortak iletişim dili, dünyada ise yaygın ve geçerli bir dil konumuna getirmek olan Türk Dil Kurumumuzun bütçesinin hayırlı olacağından Allah´ın izniyle yüzde yüz eminim. Bereketli de olacaktır inşallah. "dedi.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli