G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ahmet Davutoğlu: Ben Ahmed-i Sani`yim

Ahmet Davutoğlu: Ben Ahmed-i Sani`yim

Ahmet Davutoğlu: Ben Ahmed-i Sani`yim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi`nde düzenlenen TOBB Dede Korkut Kitabı Baskısı Tanıtımı`na katıldı.

Davutoğlu konuşmasında kendisinin "Ahmed-i Sani" olduğunu belirterek şunları söyledi: "Burada emeği geçen herkese teşekkürler. Ben Toroslar`ın dağlarında doğdum. Dedem Korkut`un diliyle, onun duasıyla dedemin, babaannemin duasına benzetirdim. Babaannem Manas Destanı gibi konuşurdu. Çevrecilik modern bir bakış açışı değildir. Bizde kayaların, keçilerin isimleri vardır. Bizim orada kıble kayası diye bir yer var. Fizikle metafiziği birleştirmiştir. Babam benim adımı kulağıma üflerken Ahmed-i Sani demiş. Ben bunu dedemden ya da amcamdan sonra geldiğim için ikinci Ahmed olarak anlamıştım."

Davutoğlu şöyle devam etti: "Daha sonra Hoca Ahmed Yesevi`nin Ahmed-i Sani olduğunu, Peygamber Efendimizden sonra ikinci Ahmed olarak anıldığını öğrendiğimde babamın bana aslında Hoca Ahmed Yesevi`den dolayı bunu söylediğini öğrendim. Allah bize Dede Korkut`un izinden gitmeyi nasip etsin. Dedem Korkut`ta kültürel mirasın nasıl harmanlandığını görürsünüz. Oğuz lehçelerinin bütün izlerini görürsünüz. Bizi Türk tarihinden kopartmak isteyenler var. Bizim görevimiz tarih bilincini yaşatmaktır. Dede Korkut olduğu sürece de bu böyle devam edecektir."



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false