G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Adaylar açıklama bekliyor

Adaylar açıklama bekliyor

Onbinlerce aday sosyal medya üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarla 2018´de bedelli askerlik konusunda adım atılmasını istedi

2018 yılının başlamasıyla bedelli askerlik konusu tekrar gündeme gelmeye başladı. Özellikle Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya ağları üzerinden yapılan yorumlar ve paylaşımlar ile yeni bir kampanya başlatılıyor.

Aralık ayının son dönemlerinde adaylar seslerini duyurmak adına çok sayıda kampanyada bulunmuşlardı. Yapılan kampanyaların en önemli başlığı ise yayımlanacağı bildirilen Kanun Hükmünde Kararname´de konun yer alması olmuştu. Ancak adayların istekleri hükümet yetkilileri tarafından karşılanmamış ve bedelli askerlik konusu söz konusu KHK´larda yer almamıştı. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, gündemlerinde bedelli askerliğin olmadığını ifade ederek "Öngörülebilir bir zaman dilimi içerisinde, yani şu an itibarıyla böyle bir düşüncemiz yok" açıklamasında bulunmuştu.

2018 YILINDA BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Çeşitli nedenlerden dolayı bedelli askerlik bekleyen on binlerce genç 2018 yılında bedelli askerlik konusunda bir adım atılmasını bekliyorlar. Askerlik konusunda bir çok nedenden dolayı mağdur olacaklarını ifade eden adaylar, hükümet yetkililerinden bir açıklama bekliyorlar.



Anahtar Kelimeler: Adaylar açıklama bekliyor
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli