G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Erzurum`da görülen Iğdır KCK davasında yargılanan Iğdır`ın BDP`li Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi`nde aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş`in de bulunduğu Nusret Aras, Mecit Baştaş ve İsmail Tikit`in,`Silahlı Terör Örgütü Kurma`, ` Silahlı Terör Örgütü`ne Üye Olma` ve `Suç Örgütünün İsmini Kullanarak Tehditte  Bulunma` iddiasıyla açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı. Tutuklu sanıklar Güneş, Aras, Baştaş ve Tikit ile tutuksuz yargılanan diğer sanıklar ile BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan`ın da katılımıyla yapılan duruşmada, karar öğleden sonra açıklandı. Mahkeme heyeti Iğdır Belediye Başkanı Güneş`i terör örgütüne üye olmak suçundan 8 yıl 9 ay, Mecit Baştaş`ı 45 yıl, Nusret Aras`ı 10 yıl ve İsmail Tikit`i de 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum etti. ile diğer partililer de katıldı.

BDP`Lİ BULDAN: IĞDIR 
HALKININ YÜREĞİ ACIDI

Mahkumiyet kararının ardından Adliye Sarayı`nın önünde basın açıklaması yapan BDP Iğdır Milletvekili Buldan, kararın siyasi olduğunu iddia etti. Kararın aylar öncesinden verildiğini iddia eden Milletvekili Buldan, "Başından beri bilinen bir karar verildi ve bu karar bugün devreye konuldu. Bizler buraya bu davaları izlemeye formalite icabı gelip gidiyorduk karar başından belliydi ve başından beri verilmişti" 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 6.4 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı