G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

15 Temmuz darbesinde şoke eden ABD detayı!

15 Temmuz darbesinde şoke eden ABD detayı!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Acıbadem Türk Telekom binasının ve çevresinin kuşatılması davası için yapılan incelemede tanıklardan birinin ifadesi şok etti

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Acıbadem Türk Telekom binasının ve etrafının kuşatılması davası için olay yerinde keşif ve incelemeler yapıldı. Türk Telekom binası içerinde halkın da izleyebileceği şekilde öncelikle olayın görgü tanıkları dinlendi.

İnetnethaber´deki bir habere göre, görgü tanıkları dinlendikten sonra 6 kişinin şehit edildiği, 19 kişinin ise gazi olduğu Acıbadem Caddesi üzerinde hareketli olarak keşif icrasına geçildi. Şehit edilen kişilerin resimlerin basılmış olduğu ve darbecilerin durdukları noktaları gösteren panolar caddenin üzerinde konuşlandırılmak suretiyle olaylar canlandırıldı ve noktalar belirlendi.

Başbakanlık avukatı Burak Bekiroğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de keşif çalışmasında tanıkları dinleyen isimler arasındaydı.

MERMİLER HALA DURUYOR

Tanıklar arasında, bölgede bir kafe işlettiğini söyleyen N.T. isimli vatandaş da vardı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında askeri araçların caddeye gelişini gördüğünü belirterek, ?Acıbadem muhtarı Mete Sertbaş, halk zarar görmesin diye birkaç aracı fiilen geri çevirip gönderdi. Muhtara ateş edildiğini duydum. Tam yere düşerken gördüm. Ancak ateş edilme anını görmedim. Bize doğru 4-5 kişi kimisi yere çöküp kimisi ayakta ateş etti. İş yerlerinde hala mermiler duruyor? dedi.

DARBEDE ABD DETAYI

Tanık N.T., ?Darbe sırasında işyerindeydim. Televizyonda ilk olarak olay akşamı darbe haberleri çıkmaya başladığında o anda dükkanda olan müşterilerden birisi ?Ohh iyi Tayyip Erdoğan´dan kurtuluyoruz´ dedi. Ben de kendisine ?Olamaz öyle bir şey. Nereden biliyorsun´ deyince kendisi ?Benim ağabeyim Amerikan Konsolosluğu´nda çalışıyor. O söyledi. Fetullah darbe yapıyor´ dedi. Zaten bu konuşmadan yarım saat geçmeden zırhlı araçlar caddeye giriş yaptı? ifadelerini kullandı.

"AŞİNA OLDUĞUM BİRİ DEĞİLDİ"

N.T., söz konusu kişinin bu konuşmadan bir saat önce işyerine geldiğini belirterek, ?Tek başınaydı. Oturdu bir şeyler yedi. Kim olduğunu bilmiyorum. Mahalleden aşina olduğum biri değildi. Bu kişi kadındı. Tanklar caddeye girdiğinde ben yüzbaşıyla konuşmaya gittiğimde bu kadın hala dükkandaydı. Kamera kayıtlarımız dükkan içindeki bölümde birer hafta arayla silinir. Dolayısıyla kayıt yoktur? diye konuştu.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi´nin, Amerikan Konsolosluğu´nda çalışan kadının kim olduğunu araştırdığı öğrenildi.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli